By Tonka

 

Stiglo je ljeto, a edukacija i konferencija u gradu vise nema. Kako pravi entuzijasti za dašak znanja ne bi bili uskraćeni ni sljedeća tri mjeseca, pripremili smo dvije online-stranice na kojima se možete educirati kad god poželite.

 

EDUKACIJE NA EDX

 

Ovoj internetskoj platform  koju su 2012. godine osnovali Harvard i Institut tehnologije u Massachusstesu (MIT), pristup ima svatko tko je spojen na internet. Na EdX će pronaći različite edukacije iz područja znanosti, od arhitekture do glazbe. Prijevoda na hrvatski još nema, ali je svaka edukacija na engleskom jeziku. Naravno, najprije se morate prijaviti na stranicu kako biste mogli pristupiti tečaju. Prednost je te stranice što unaprijed ima detaljan opis edukacija, kao i profesora koji je drži. Na kraju dobijete i certifikat koji možete upisati u svoj životopis.

 

TED ED KLUBOVI ZA STUDENTE

 

Ovo je stranica koja putem animiranih kratkih videa pruža odgovore na razna pitanja, od toga koliko je dubok ocean do toga kako dobiti najbolji odgovor postavljajući retorička pitanja. Videoradovi od otprilike pet minuta imaju više od milijun pregleda, a može ih pogledati bilo tko. Pozivaju studente da se priključe njihovom TED Ed klubu kojih trenutačno ima 3000 u 115 zemalja. Unutar klubova student na fakultetu  razmjenjuju ideje, rade kratke snimke u kojima te ideje šire i imaju prigodu povezati se sa studentima diljem svijeta.