NOVINARSTVO (Fakultet političkih znanosti)

KARLA VIDOVIĆ: Novinarstvo je odličan studij za one koji se time žele baviti u životu. Jedino što zamjeram jest što nema više izbornih kolegija koji su novinarski nego je većina politološka. Voljela bih da smo počeli pisati još na prvoj godini, ali zadovoljna sam praksom i količinom truda koji profesori ulože s namjerom da nas zaista nešto i nauče.

RAČUNARSTVO (Fakultet elektrotehnike i računarstva)

MIJA BEGIĆ: Studij računarstva iznimno je zahvalan. Kombinacija teorijskog znanja i laboratorijskih vježbi priprema nas na prilagođavanje i snalaženje u budućem radnom prostoru. Učimo mnoge programske jezike te imamo prigodu birati dodatne vještine. Profesori su iznimno susretljivi te prijateljski nastrojeni.

UČITELJSKI STUDIJ (Učiteljski fakultet)

MATEJA ŠEREG: Na Učiteljskom je fakultetu stvarno lijepo studirati. Atmosfera nije napeta nego je jako ugodna. Kolegiji su stvarno raznovrsni, a može se birati i niz izbornih kolegija kao što su plivanje, šah, zbor, planinarenje… Kao i na svakom drugom faksu, potrebno je učiti. Najveći su izazov na fakultetu kolegiji Glazbenog praktikuma i Glazbene kulture, na kojima, uz note i teoriju glazbe, moramo naučiti svirati sintisajzer, gitaru ili klavir.

KEMIJSKO INŽENJERSTVO (Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije)

PATRICIJA KRUŠLIN: Kemijsko inženjerstvo nudi široko područje znanja te povezuje inženjerske predmete i kemiju. Dosta se pozornosti pridaje samostalnim, ali i grupnim vježbama. No kao velik nedostatak istaknula bih lošu aparaturu koja uzrokuje pogrešne rezultate. Najveća je prednost to što kemijski inženjeri imaju vrlo širok spektar poslova koje mogu obavljati nakon što završe fakultet, od farmaceutske industrije, industrije nafte, prehrambene do zdravstva ili forenzike.