Opsjednutost celebrityjima u medijima bila je vidljiva i tijekom potonuća Titanica 1912. godine. New York Times je tada objavio naslov: “Titanik potonuo četiri sata nakon udarca u ledenu santu; 833 osobe spašene, vjerojatno 1250 osoba umrlo; Ismay živ, gospođa Astor možda, poznati nestali”.

Njujorški The Sun je, u želji za povišenjem naklade, 1835. godine objavio lažnu priču o tome kako je eminentni znanstvenik John Herschel otkrio život na Mjesecu. U seriji članaka izvještavali su o velikim dabrovima, jednorozima, bizonima koji su nosili djecu u svojem naručju i živjeli u nastambama. Članci su doista povisili nakladu The Sunu, ali se ubrzo doznalo kako je priča čista fikcija.

Četiri godine nakon što je napisao “Komunistički manifest”, Karl Marx zaposlio se kao londonski dopisnik New York Tribunea, popularnih američkih penny novina.

Izvan Sjeverne Amerike i Europe, novine se pojavljuju u kolonijama europskih država. Tako su prve novine na afričkom kontinentu, za vrijeme Napoleona, pokrenuli Francuzi u Egiptu 1797. godine.