BANKARSTVO Novim tehnologijama banke se približavaju studentima

Uz naknadu od prosječno pet kuna na mjesec banke nude i usluge bankarstva putem kojeg se može provjeravati stanje računa, bilo gdje i bilo kada. Uz to studenti posebnim studentskim karticama ostvaruju popuste u različitim prodavaonicama

 

Tekst: Lucija Janković

 

Kupnja iz udobnosti doma, plaćanje računa putem interneta bez svima mrskog čekanja u redovima, provjera računa s bilo koje platforme, na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme. To su samo neke od navika potrošača koje je omogućio razvoj tehnologije, a bankarstvo približilo korisnicima. Užurban stil života i zahtjevi za što bržom i jednostavnijom uslugom natjerali su banke da pomaknu prostorne i vremenske granice tradicionalnog bankarstva i da korisnicima omoguće multikanalno bankarstvo. “Banke koriste suvremenu tehnologiju kako bi svoje poslovanje, što je moguće više, približile potencijalnim klijentima i tako ih još više stimulirale na trošenje. Također, uporabom tehnologije brže, lakše i prodornije dolaze do budućih klijenata, a s time i do studenata koji su naviknuti na virtualnu komunikaciju“, ističe ekonomski stručnjak prof. dr. sc. Luka Brkić, dodajući kako se o današnjim načinima bankarstva prije dvadeset godina nije moglo ni pomišljati.

 

POVJERENJE JE NAJVAŽNIJE

Istraživanja su pokazala da mnogo studenata po završetku studija ostaju klijenti iste banke u kojoj su imali otvoren račun za vrijeme studiranja i zbog toga su banke usmjerene na pridobivanje i zadržavanje njihova povjerenja.

“I ja još imam aktivan tekući račun koji sam otvorio kao brucoš u svrhu rada preko Student servisa“, priznaje profesor Brkić. Banke su naime prepoznale studente kao veliku skupinu potencijalnih klijenata, pa ne čudi činjenica da vodeće banke u svojoj ponudi imaju studentske pakete koji uključuju žiro i tekući račun. Uz naknadu od prosječnih pet kuna na mjesec nude i usluge multikanalnog bankarstva putem kojeg se može provjeravati stanje računa, bilo gdje i bilo kada.

Uz to studenti posebnim studentskim karticama ostvaruju popuste u različitim prodavaonicama. Posebne se pogodnosti nude i pri dizanju studentskih kredita, poput niskih kamatnih stopa i roka otplate do deset godina ili tek nakon završetka studija.

Unatoč tome, profesor Brkić ističe kako studentski krediti u Hrvatskoj nisu nimalo nalik na one koji se nude u razvijenijim zemljama, niti po roku otplate, niti po kamatnim stopama, što vrlo dobro karakterizira našu financijsku situaciju.

 

ULAZAK U ‘SVIJET ODRASLIH’

Preseljenje u novi grad, samostalan život, studentski poslovi ili stipendija najčešći su razlozi otvaranja bankovnog računa. Velika većina studenata, zbog lošeg predznanja o bankarskim uslugama, najčešće posluša savjet roditelja pa nerijetko postanu klijenti iste banke u kojoj ra- čun imaju i roditelji. S time se susreo i Andrija Cecić, student Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, pri dolasku na studiranje: “Otvorio sam račun prije odlaska na fakultet jer sam imao planove za studentski posao u Zagrebu. Odabrao sam banku u kojoj ima otvoren račun i moj otac, ali ne samo zbog toga nego i zbog dobrih povlastica za studente poput nenaplaćivanja bankarskih usluga. Moje predznanje o bankarstvu i bankarskim uslugama prije otvaranja računa bilo je apsolutno nikakvo, a sada se stanje relativno poboljšalo“, kaže Cecić.

Ostali kriteriji pri odabiru banaka studentima su lokacije poslovnica i bankomata te mogućnost ostvarivanja brojnih studentskih pogodnosti. S druge strane dostupnost svih tih usluga može djelovati i negativno jer smanjuje osjećaj odgovornosti među studentima koji bankarstvo počinju shvaćati olako. Iako banke omogućuju jednostavno korištenje svojih usluga, one time, kako upozorava ekonomist Brkić, i potiču na potrošnju pa na situacije poput prekomjerna naručivanja putem interneta ili “peglanja” kartica itekako treba pripaziti.