LAMBORGHINI SUPER TROFEO Mladi Samoborac bori se za naslov ukupnog pobjednika, a iduće godine očekuje ga najveći izazov karijere

 

Sredinom rujna Martin Kodrić pobijedio je na legendarnom Nürburgringu, a početkom prosinca očekuje ga finale sezone u Valenciji

Tekst: Mislav Lugonjić

 

Umom automobilu ljeti zna biti i 70 stupnjeva, a ti si pod stresom, napet i moraš se koncentrirati na utrku. Znam izgubiti po nekoliko kilograma i definitivno je riječ o jednom od najtežih sportova, govori Martin Kodrić, devetnaestogodišnji vozač Lamborghini Blancpain Super Trofeo serije, koji je u rujnu ostvario svoju prvu pobjedu sezone na legendarnom Nürburgringu, a početkom prosinca očekuje ga borba za naslov prvaka na zadnjoj utrci sezone u Valenciji. Mladi je Samoborac u automobilizmu završio zbog brata, a sve je počelo u Španskom.

“Tata i brat odveli su me na karting i nakon godinu, dvije odlu- čili smo se ozbiljnije baviti time”, kaže Martin.

Prve uspjehe nije dugo čekao.

“Osvojio sam prvenstvo Hrvatske 2008., a godinu poslije i slovensko. Onda sam krenuo na jače europske utrke, World Series of Karting”, prisjeća se Martin.

Iako je prva godina, u talijanskom timu, bila problematična, prelaskom u engleski tim sve je sjelo na svoje mjesto.

“Nanizao sam odlične rezultate. Osvojio britansko prvenstvo, Trofeo Margutti – jedan od najprestižnijih kupova na svijetu te završio treći na Svjetskom prvenstvu”, govori Martin.

Iduća je stuba bila formula te je 2014. godine Martin vozio Formula Renault Northern European Cup i Alps Cup.

“Bila je to teška godina jer smo kasno odlučili da idemo u formulu i nedostajalo mi je treninga, ali sam imao nekoliko dobrih rezultata”, objašnjava Martin.

Ti su ga rezultati doveli u najjaču seriju Formula Eurocup, koju su prošli mnogi vozači Formule 1. Ostvario je nekoliko “jakih” rezultata, od kojih se ističe drugo mjesto na Nürburgringu. Ipak, kraj sezone donio je rastanak s formulom.

“Budući da sam previsok i pretežak, imam 1,85 metara i 90 kilograma, gubio sam tri do četiri desetinke po krugu, a to je najgore u kvalifikacijama gdje su male razlike. I tako smo na kraju godine odlučili da prijeđem u aute”, ističe Martin.

Nakon dobre godine u formuli, Lamborghini ga je pozvao na test za mlade vozače da vide njegove sposobnosti. Test je prošao odlično i Martin je odlučio da će voziti Lamborghini Super Trofeo ove sezone.

“Lamborghini je s ovim programom htio pronaći vozače koji će voziti njihovo prvenstvo. Za moju prvu godinu, to je bilo najbolje rješenje”, nastavlja Martin, koji je ostvario svoj cilj jer će iduće godine voziti Blancpain GT Series, najjače prvenstvo u autima.

“Bit ću najmlađi. Ali to je ujedno i dobro jer imam vremena za razvijanje”, napominje Martin.

Iako je vozio na većini legendarnih staza poput Monze ili Spa, logično je da je ”zeleni pakao” njegova najdraža.

“Nürburgring volim jer ima nešto posebno u toj stazi, ali i zbog moje uspješ- nosti tamo”, ponosno govori Martin.

Početkom prosinca borit će se za naslov ukupnog pobjednika Super Trofeo kupa, ali ne osjeća tremu prije utrke.

“Nemam prevelikog pritiska i još vjerujem da mogu pobijediti i dat ću sve od sebe da to ostvarim”, kaže Martin.

S obzirom na to da je više sportski tip, izlasci ga ne privlače previše, a slobodno vrijeme koristi za odlazak na more, sportske aktivnosti i druženje s djevojkom. Trenutačno je student prve godine poslovnog prava na ZŠEM-u.

“Obrazovanje je jako važno, pogotovo danas. Na faks idem zbog sebe jer, ako želiš, možeš mnogo naučiti. Bez obzira na to jesam li vozač ili ne, uvijek će mi nešto od toga koristiti. A obrazovanje te čini i boljom osobom”, ističe Martin. Vozački uzor za njega je netko poseban.

“Najveći uzor mi je brat jer je od početka sa mnom i uvijek je bio velik u mojim očima”, ističe Martin.

Iduće godine očekuje ga najjače prvenstvo u autima. S ovakvim samopouzdanjem i talentom, zapaženi rezultati u najprestižnijoj GT seriji bit će Martinova realnost. I ovaj mladić, gladan uspjeha, toga je itekako svjestan.

OKVIR

‘Od Maxa Verstappena naučio sam mnogo’

Martin je godinu dana vozio karting s jednim od trenutačno najboljih vozača Formule 1, Maxom Verstappenom. Nizozemski vozač ove godine oduševljava u najprestižnijoj klasi, ali Martin ga je u prošlosti znao pobijediti.

“Iskreno uvijek je bio bolji od mene, ali u nekim sam utrkama bio brži”, sa smiješkom govori Martin, a posebno se sjeća jednog okršaja u Španjolskoj.

“U zadnjem je krugu on vodio, ja sam bio drugi i on se u jednom trenutku malo otvorio, ja sam ušao, on me naglo zatvorio i došlo je do kontakta te nismo završili prvi i drugi, nego četvrti i peti. Bio sam ljutit, ali od njega sam naučio mnogo, prije svega, zbog njegove agresivnosti. Vozi baš onako kako treba voziti”, kaže Martin.