Tekst: Tonka

Ako ste željni upijanja novog stručnog znanja o poduzetništvu, a vaš studentski proračun neće izdržati dodatno financijsko opterećenje, Plavi ured putem besplatnih edukacija ima rješenje za vas. U prostorijama u Vodnikovoj 12 na tjednoj bazi uče mlade entuzijaste o aktivnostima vezanim uz poduzetništvo s ciljem promicanja i potpore poduzetničke kulture. Održali su već oko 250 edukacija s više od 4000 polaznika. Sve što je potrebno jest ispuniti prijavnicu za željenu edukaciju na internetskoj stranici Plavog ureda najkasnije pet dana prije održavanja. Ovdje možete pročitati što vas očekuje u sljedećim tjednima.

 

STARTUP AKADEMIJA

Edukacija koja traje tri dana, od 23. do 25. studenoga, upoznat će vas s osnovama iz svijeta poduzetništva. Namijenjena je svim osobama, neovisno o tome koliko su dugo u tom području. Osnovni poduzetnički seminar naučit će vas kako prepoznati dobru poslovnu ideju, kako je realizirati i uskladiti sa zakonskim okvirima, s načinom na koji se adekvatno brinuti o svojim zaposlenicima te kako baratati s osnovnim pojmovima iz računovodstva i financija. Uporni polaznici dobivaju i Startupov certifikat ako uz ovu edukaciju završe još dodatne dvije specijalističke prema svom izboru.

KORIŠTENJE DRUŠTVENIH MREŽA U POSLOVANJU

Društvene mreže savršen su alat za promoviranje osobnih ili poslovnih sadržaja. Za sve one koji su zainteresirani upijati dodatno znanje o društvenim mrežama, ova edukacija za njih je na rasporedu 1. prosinca. Bavit će se pripremom strategije, dizajnom vizuala profila, komunikacijom s korisnicima, načinom na koji je najbolje promovirati sadržaj na dnevnoj bazi, praćenjem rezultata i vođenjem digitalne kampanje, a sve u svrhu povećanja prometa na internetskoj stranici.

KUPAC MODERNOG VREMENA

Poduzetništvo je “aktivnost” u kojoj se pojedinac ili grupa, ovisno o pothvatu, svakodnevno moraju brinuti o ažurnosti svog poslovanja. Biti u koraku s vremenom, znati koji su trendovi, afiniteti kupaca, korisnika ili klijenata i prema tomu usmjeriti svoje aktivnosti nikada nije lak posao, a edukacija koja će se održati 14. prosinca provest će sve polaznike kroz trendove koji nas očekuju u sljedećih deset godina.