KARATE Veliki rezultat

Tekst: Iva Prpić

Anđelo Kvesić, borac zagrebačkog karate kluba Hercegovina, osvojio je brončanu medalju u kategoriji +84 na Svjetskom prvenstvu u Linzu. Kvesić je čitavo prvenstvo pokazao zavidnu spremnost i odličnu kondiciju, u susretu za brončano odličje bio je dominantniji od protivnika Harisa Sujkovića te je u samoj završ- nici održavao tri boda prednosti spretno izbjegavajući protivničke udarce.

 

“Nakon pobjede bio sam jako sretan i ponosan. To je moja prva medalja sa svjetskih ili europskih prvenstava, tako da mi je to sada dodatni motiv i vjetar u leđa. Posebno mi je drago što znam koliko je ljudi sudjelovalo u ovome i raduje se zajedničkom uspjehu”, govori Anđelo.

Istaknuo je i vrlo važnu ulogu svojih kolega te članova obitelji koji su mu pružili veliku potporu u posljednjem susretu.

“Nakon borbe i pobjede zavladala je euforija na tribinama gdje su bili ostali reprezentativci, među kojima i moj mlađi brat, tata i rođak. Svi su bili jako sretni i ponosni. Izbornik i trener također su bili presretni jer ovo je za nas velik uspjeh”, ističe Anđelo i dodaje da su mu veliki motiv prijatelji iz kluba s kojima svakodnevno trenira i koji su dosad postizali također velike uspjehe, najviše zahvaljujući treneru Danijelu Vučiću.

Kvesić se nakon ovog uspjeha okreće novim planovima i ciljevima.

“Oni su usmjereni europskom prvenstvu. Prije toga imamo nekoliko važnijih turnira kao što su: prvenstvo Hrvatske za seniore pojedinačno i ekipno te lige i svjetski kupovi koji su u karateu, poslije europskih i svjetskih prvenstava, najjači i važniji turniri”, zaključuje Anđelo.