Treća po redu KIKI Konferencija kreativnih industrija ponudila je dvodnevni program u sklopu Tjedna dizajna od 11.05. do 12.05.2017. u Zagrebu. Poslijepodnevni program u Laubi je prvog dana predstavio primjere dobre prakse društvenih i kulturnih inovacija iz Norveške i Hrvatske.

Photo by: Danijel Borna Fiket / TELECENTAR

Izvršni direktor Telecentra Žarko Čižmar govorio je o projektima Media Laba i Multimedijske akademije. Media Lab je predstavljen kao model praktikuma za projektno učenje i razvoj medijske i informacijske pismenosti, digitalnih kompetencija i kulturnog poduzetništva. Naglasio je da bi medijski praktikum trebao postojati u svakoj obrazovnoj i kulturnoj ustanovi, što je jedna od Telecentrovih preporuka prihvaćenih na UNESCO-vom Europskom forumu o medijskoj pismenosti održanom 2014. godine u Parizu.

Photo by: Žarko Čižmar / TELECENTAR

Jedan takav praktikum je otvoren ove godine u Centru za kulturu Trešnjevka. Predstavnici škola, knjižnica, nevladinih udruga, privatnih tvrtki, a prije svih građani Trešnjevke pozvani su u partnerstvo za planiranje i provedbu zajedničkih obrazovnih i kulturnih projekata. Media Lab je uzbudljiva prilika svim velikim i malim kreativcima za sudjelovanje u multimedijskoj produkciji sadržaja za tradicionalne i nove medije.

Zanima vas fotografija, audio, video, digitalno pripovijedanje, web dizajn ili pak računalno programiranje i gaming? Uključite se!