Priznanja Uz festival ‘On The Record’ okončan i projekt ‘Balkan Bridges’

Televizijski prilog ‘Prosvjed u Phoenixu’ publika je proglasila najboljim, dok je tročlani žiri titulu najboljeg dodijelio prilogu ‘Metamorfoze’

Tekst: Tamara Horvat

Ove godine na Međunarodnom festival studentskih radijskih, televizijskih i multimedijskih priloga On The Record studentima Fakulteta političkih znanosti pripale su tri nagrade. Istog dan, 9. lipnja 2017. obilježen je i kraj projekta Balkan Bridges. Projekt pod pokroviteljstvom američkog veleposlanstva osvijestio je mlade novinare o važnosti tema izbjegličkih kriza. U sklopu festivala ujutro je održana projekcija radova finalista na FPZG-u.

 

Profesorica Tena Perišin rekla je da je jako važno da ljudi upoznaju druge kulture jer u suprotnom ne znamo kako izgleda svijet oko nas i ne možemo ostvariti kontakte koji su i njoj pomogli u novinarskoj karijeri. U dodjeli nagrada sudjelovala je i publika te su odlučno proglasili televizijski prilog studentica Rebeke Lesac i Renate Šimić “Prosvjed u Phoenixu” pobjedničkim. Rebeka je studentica FPZG-a, a ove godine je osvojila čak dvije nagrade.

 

“Ovo je moja zadnja godina na fakultetu i odlazim s dvije nagrade On The Recorda, koji je dobar festival i koji se treba nastaviti održavati svake godine da bi se poticalo mlade novinare da ustraju na novim formama”, kaže Rebeka.

 

Nagrada za radijski prilog pripala je Filipu Uzelcu, Uni Krlič i Ivani Berti s Univerziteta u Novom Sadu za “Biznis preko granice”. “Tragovi balkanske rute”, najbolji internetski prilog/tisak, izradile su Rebeka Lesac, Katarina Šapina i Tijana Jakovljević. Televizijski prilog “Metamorfoze” studenata Sare Kekuš, Antonija Penića, Mislava Pislaka i Eugenije Prše proglašen je pobjedničkim jer je priča emotivno iznesena i novinarski off nije niti bio potreban, kaže žiri. Novinarka N1 Ivana Dragičević koja je sudjelovala u stručnom žiriju rekla je da su se svi jednoglasno složili samo o dodjeli nagrade televizijskog priloga “Metamorfoze” jer se vidi da studenti ozbiljno pristupaju svojoj profesiji.